Zoeken in deze blog

dinsdag 23 november 2010

RECHT OM TE SPELEN MET KOOS EN MAARTEN

Right To Play met Rabo Wielerploeg naar Mozambique

Den Haag – Van 20 tot en met 26 november 2010 bezoekt een bijzondere delegatie van Right To Play Nederland haar Red Ball Child Play-projecten in Mozambique. De delegatie bestaat onder andere uit twee renners van de Rabo Wielerploeg, Koos Moerenhout en Maarten Tjallingii. De groep wordt begeleid door twee medewerkers van Right To Play. Koos Moerenhout heeft besloten te stoppen met zijn actieve topsportcarrière en zal PR werkzaamheden gaan verrichten voor de Rabo ploeg. Maarten Tjallingii woonde een groot gedeelte van zijn jeugd in Mozambique en kijkt ernaar uit om met Right To Play een bezoek te brengen aan het land.

Tijdens de reis bezoekt het gezelschap verschillende Right To Play-projecten en ontmoeten ze lokale jeugd en Coaches. Ook worden ze ontvangen bij de Wielerfederatie van Mozambique. Verder bezoekt de groep een dorp waar SOS Kinderdorpen samenwerkt met Right To Play.
De Rabo Wielerploeg steunt sinds 2007 de organisatie Right To Play. In de afgelopen drie jaar heeft de Wielerploeg meerdere malen haar bijdrage geleverd aan de doelstellingen van Right To Play. Zo reed de wielerformatie twee Giro's achter elkaar met speciale shirts die na afloop voor Right To Play werden geveild.

De projecten in Mozambique zijn onderdeel van het Right To Play-programma Red Ball Child Play. Red Ball Child Play is een methodiek die bestaat uit verschillende educatieve spellen met ieder een thema. Life Safe, Play Safe is bijvoorbeeld gericht op het thema gezondheid. Door middel van sport- en spelactiviteiten leren kinderen hoe ze een gezonde levensstijl kunnen ontwikkelen. Door bijvoorbeeld hiv/aids in spelvorm te behandelen wordt het bespreekbaar gemaakt en leren kinderen welke risico’s deze ziektes met zich meebrengen.

Right To Play is een internationale humanitaire organisatie die met sport en spel programma's de levens van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld, wil verbeteren. Sport is een krachtig instrument dat bijdraagt aan fysieke en psycho-sociale ontwikkeling, vrede, gezondheid en onderwijs. Right To Play leidt vrijwilligers uit lokale gemeenschappen op tot Coaches, om de verschillende programma's uit te zetten in 20 landen die zijn getroffen door oorlog, armoede en ziekte.

Right To Play Nederland houdt zich bezig met voorlichting en fondsenwerving voor de uitvoering van projecten van Right To Play in Afrika, Azië en het Midden Oosten. Kijk voor meer informatie op www.righttoplay.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten