Zoeken in deze blog

maandag 29 november 2010

TOE (r) SCHOUWER DEEL 4

Op maandag een stukje van de bloggert himself als Toe(r)schouwer (in delen)

Nog een reden om van wielrennen te houden. Wielrennen is zomer. Als de Prima Vera wordt verreden ergens in het voorjaar weet je dat de winter eindelijk is afgelopen. De zomer is in aantocht. Zon, warmte, licht, lucht, de deuren open, de kachel uit. Heerlijk, we waren het al weer vergeten, maar we worden opnieuw geboren. De Renners trekken hun fietsen uit de schuur en doen hun nieuwe tenues aan tijdens de eerste trainingsritten. Heerlijk, eindelijk. Milaan-San Remo. Parijs Nice, de rit naar de zon. Opbouwen naar het hoogtepunt. Zomer, vakantie, Tour de France.

In Berkel woonde een plaatselijke wielerheld. Sjef van de Burg. Ik ging mee met fans van Sjef naar een wielerwedstrijd in het Westland met de Volkswagenbus pick up. Wielrennen. Tuinders. Sfeer. Ruig maar overzichtelijk. Makkelijk.

Televizier-Batavus. Dat was de wielerploeg in de Tour in de jaren 60. Stonden onder bevel van de heerlijk onbehouwen Kees Pellenaars. Alle jongens van ons wielerclubje droegen Televizier Batavus wielrenpetjes en 1968 moest nog komen.

wordt vervolgd.

Lees ook deel 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten