Zoeken in deze blog

dinsdag 16 november 2010

FIETSEN IN DE U.S.A.

In 1999 twijfelt Erik K. Andersen na een sollicitatiegesprek in New York City of hij de aangeboden kantoorbaan zal nemen of dat hij een lang gekoesterde wens in vervulling zal laten gaan. Fietsend van het sollicitatiegesprek naar huis, dwars door de stad, besluit hij om de baan niet te nemen, maar om van de oostkust naar de westkust, dwars door Amerika, te gaan fietsen. Werken kan altijd nog.
Op 30 april 1999 start hij in Hoboken in de staat New Jersey, om 78 dagen later te eindigen in Florence in de staat Oregon.

De lijst van Erik K. Andersen na zijn volbrachte fietstocht:
Fiets: '91 Trek 750 Hybrid, Aanhangwagentje: BicycleRevolution. Miles: 4420. Dagen: 78. Rustdagen: 7. Langste afstand op één dag: 89 miles (tweemaal). Hoogste top: 11542 ft. Hoosier Pass, Colorado. Vriendelijkste staat: Kansas. Sterkste wind: Wyoming. Hoogste temperatuur: 103 graden Kelvin (is iets meer dan 39 graden Celsius) in Dayville, Oregon. 9 keer passeerde Erik de landscheiding. Lekke banden: 3 (1 keer van de aanhangwagen). Onvriendelijkste mensen: bibliotheekmedewerkers.

Duizenden keren dacht Erik terug aan zijn fietstocht toen hij weer terug was en achter zijn bureau op kantoor zat.

op de foto: The Coors Classic in Aspen Colorado

Geen opmerkingen:

Een reactie posten