Zoeken in deze blog

dinsdag 28 december 2010

TERUGBLIK OP BRUSSEL-SPA

De Touretappe (2010) van Brussel naar Spa verliep niet volgens het gewenste scenario van de gebroeders Schleck. In dat scenario was geschreven dat de beslissing in de strijd om de gele trui in de bergen zou plaatsvinden. Niet in de heuvels, niet op de kasseistroken, niet op het vlakke.
Maar wat gebeurde? In de finale van de etappe naar Spa vond een enorme valpartij plaats in de afdaling van de Stockeu, richting Stavelot. Andy Schleck, Contador en Armstrong lagen daarbij tussen de anderen op de grond.
Andy Schleck kwam zelfs alleen te zitten in de laatste kilometers voor de finish. Gelukkig voor hem had toen Cancellara met al zijn bluf de kopgroep al lam gelegd. Er werd netjes gehoorzaamd en zo kon het gebeuren dat Chavanel (foto) weg kon blijven en de gele trui die dag aan kon trekken. Erger was dat andere favorieten zoals Gesink daarmee zichzelf ernstig te kort deden. Want hoe was de Tour gelopen als ze Cancellara gewoon genegeerd hadden? Cancellara die de volgende dag toen Armstrong op de kasseien achterbleef wel gewoon vol gas gaf.

bron: L'Equipe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten