Zoeken in deze blog

vrijdag 17 december 2010

GARMIN-CERVELO OP DE KAAIMAN EILANDEN

December is de maand waarin trainingskampen van de verschillende wielerploegen in de meest exotische plaatsen plaats vinden. De toekomstige Garmin-Cervélo ploeg voor 2011 (geboren uit de fusie tussen de Garmin-Transitions en Cervélo TestTeam ploegen) bracht eind november / begin december een paar dagen door op de Kaaiman Eilanden.

Het was de eerste gelegenheid waar alle renners van de toekomstige Garmin-Cervélo ploeg voor 2011 bij elkaar kwamen.

De eerste dag begon met een bezoek aan de Sandbar om te zwemmen met pijlstaartroggen. Niet alle renners waren blij tussen deze vissen te staan, maar blijkbaar heeft Peter Stetina dat vaker gedaan en hij aarzelde dan ook niet om er één op te pakken en een kusje te geven. Na van de ergste schrik te zijn bekomen stond een wat rustgevender bezoekje aan de schatten van de zee op het programma want al snorkelend verkenden ze vervolgens het koraalrif.

De volgende dagen konden de renners hun nieuwe Cervélo fietsen proberen. Voor de renners van de Garmin-Transitions ploeg was het een verandering. De Amerikaanse ploeg reed tot op heden op Felt fietsen. Na dit onderdeel om ervoor te zorgen dat ze volgend jaar goed uitgerust zullen zijn stonden weer nieuwe team building activiteiten op het programma met een beach volleyball wedstrijd en een kajak-tocht.

De derde dag begon met een wat klassiekere fietsrit gevolgd door een zoektocht naar verborgen schatten op basis van aanwijzingen en raadseltjes die de renners op moesten lossen. De rest van de dag leek wederom op een vakantie voor kinderen van rijke ouders met een bezoekje aan Atlantis Submarine, zwemmen met dolfijnen of een helikoptervlucht!

Voor de volgende ochtend stond een fietstocht met lokale amateurwielrenners op het programma. In het begin werd een gematigde snelheid aangenomen maar de profwielrenners bevonden zich in het tweede deel al snel samen vooraan, met uitzondering van een paar renners die rustig bleven kletsen met de deelnemers aan de Ride with the Pros.

bron: Thomas Vergouwen

Als ze in 2011 nu geen prijzen gaan winnen, moeten ze volgend jaar thuis in de schuur op de Tacx, de hele winter lang.

1 opmerking:

  1. Mooie blog! Het tenu is trouwens hier te bezichtigen http://www.dreambike.nl

    BeantwoordenVerwijderen