Zoeken in deze blog

dinsdag 18 januari 2011

VELOFOLLIES

Jubileumeditie met record aantal standhouders.

De 5e editie van de Belgische fietsbeurs Velofollies wordt een ware jubileumeditie. Wat vijfjaar geleden begon als een evenement waar zowel de actieve fietser als de wielerliefhebber aan zijn trekken kon komen, is nu uitgegroeid tot een volwaardige fietshandelsbeurs. Op de jubileumeditie zijn 4 hallen met fietsen en accessoires volledig uitverhuurd (dit is 30% meer dan vorige editie!). Alle toonaangevende merken en fabrikanten uit de fietsbranche presenteren er hun nieuwste producten aan een enthousiast wielerpubliek dat zich opmaakt voor een nieuwe lente en een nieuw fietsseizoen. Wie zich wil vergapen aan de nieuwste snufjes op de fietsmarkt, moet er tijdens Velofollies in Kortrijk gewoon bij zijn! Na de grote internationale beurzen in Friedrichshafen, Milaan en Utrecht vormt Velofollies immers dé gelegenheid voor het Belgische publiek om de nieuwste fietstrends en collecties voor 2011 te ontdekken. Ruim 150 bedrijven en dubbel zoveel merken stellen er nu reeds hun nieuwigheden voor het fietsseizoen 2011 voor. Zowel buitenlandse al Belgische merken hebben dus de weg naar Velofollies gevonden: Thompson,Bianchi, Scatto, Zanatta, Basso, Ridley, Stevens Bikes, Isaac, Norta, Cube, Scott, Kuota, Focus Bikes, Pinarello, Litespeed.

Dat Velofollies een niet te missen fietsevent is, bewijst de beslissing van Quick Step om Tom Boonen niet te laten aantreden in de Tour Down Under in Australië (die plaatsvindt op hetzelfde ogenblik als Velofollies) om zo hun ploeg voor 2011 voor de 5de maal op rij voor te unnen stellen op Velofollies in Kortrijk Xpo. Op vrijdag 21 januari 2011 om 16u kan iedereen dze ploegvoorstelling dan ook live meemaken. Vooraf, om 15u, zal Tom signeren op de stand van Eddy Merckx Cycles. Naast de ploegvoorstelling van Quick Step vindt ook de voorstelling van het Dunkerque-Close2 Test team van Nico Mattan plaats en tal van andere
poegenvoorstellingen.

Op zaterdag 22 januari wordt dan weer het nieuwe boek rond ex-wereldkampioen Marcel Kint in primeur voorgesteld en kan u het ter plaatse aanschaffen. In de praatsessies met Rik Vanwalleghem mogen we o.a. verslaggever, entertainer en allround fietsliefhebber Karl Vannieuwkerke verwachten alsook topfotograaf Stephan Vanfleteren (o.a. bekend van hetnieuwe boek Flandrien).

Het wedstrijdgehalte wordt op Velofollies ook opnieuw de hoogte in gedreven met een Europese wedstrijd BMX Indoor. Wat opgezet werd als een testcase voor indoor BMXwedstrijden wordt ondertussen aanzien als één van de beste Indoor BMX-wedstrijden en parcours in Europa. Op zaterdag wordt een heuse Europese competitiewedstrijd opgezet en op zondag wordt traditioneel het Open BK BMX gereden. Renners uit niet minder dan 10 verschillende landen maken er hun opwachting. Een topact van Europees niveau! Verder is er op zondag opnieuw een jeugdcyclocross voor miniemen en aspiranten die voor de 2de maal op rij volledig indoor wordt gereden.

U merkt het, Velofollies 2011 mag u niet missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten