Zoeken in deze blog

dinsdag 22 februari 2011

SCANUPPIA-MALGA PLAZZO

Vandaag staat in de FIETSSCHEURKALENDER de Scanuppia-Malga Plazzo centraal. In de kalender staat dat hij in de top 20 van de meest beklommen bergen staat. Dat is niet waar. Hij behoort tot de 20 moeilijkste beklimmingen. Dat is wel waar.

De Scanuppia - Malga Palazzo ligt in Trentino Alto Adige. Vanaf Besenello, is de Scanuppia - Malga Palazzo 7.5 km lang. Over deze afstand overbrug je 1317 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is 17.6

Gemiddeld % : 17.6 %
Afstand: 7.5 km
Hoogte start: 198 m
Hoogte top: 1515 m
Hoogtemeters: 1317 m
Maximum: 28 %

Dit zeggen enkele wielertoeristen over deze beklimming:

Echt maar dan ook echt een hele steile berg, is pas héél gevaarlijk. Uw vingers verkrampen van het remmen, de remmen raken overhit en werken niet meer na verloop van tijd en op t eind van de afdaling heb je ze dan nog het meest nodig. Uw achterband raakt in 1 afdaling zijn profiel kwijt aan het ruwe beton van de berg. Alle andere bergen zijn vals plat in vergelijking met deze berg. Machtig extreem.

Echt een aanrader als je graag eens alles uit de kast wil halen, maar....daal je hem ook af wees dan zeer geconcentreerd en op je hoede!
Echt een berg voor iemand die dood wil.
Na het bruggetje slaat de berg ongenadig toe. Hoe beschrijf je 25 of 28 procent? Het gevoel van steilte is nauwelijks te vergelijken met voorgaande ervaringen. Hartslag en ademhaling zijn ontregeld voordat je het zelf in de gaten hebt; je staat verbaasd over je eigen ondergang.

Bron: www.climbbybike.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten